فرش دستبافت گونه

آشنایی با فرش دستباف گونه

فرش دستباف هنر دست ایرانیان است و قدمت آن به صد ها سال پیش باز میگردد. فرش های دستباف ایرانی در تمام دنیا شناخته شده هستند و جزو آنتیک ترین و با ارزش ترین کالاها در صنایع دستی به حساب می آیند. کیفیت خارق العاده و طول عمر بالا دو ویژگی اصلی فرش های دستباف به حساب می آیند و مهم ترین مشخصه فرش های دستباف ایرانی، طرح و نقش بینظیر آنهاست که ریشه در فرهنگ و خاک این کشور تاریخی دارد.

همانگونه که میدانید ارزش فرش های دستباف بسیار زیاد است و به همین سبب روی این فرش ها نمیشود قیمت گذاشت. همه مردم دوست دارند فرش ایرانی دستباف خریداری کنند اما خرید این کالای با ارزش از عهده هرکسی بر نمی آید. به همین سبب تولید کنندگان فرش تصمیم گرفتند فرش های دستباف نما، طرح دستباف یا همان دستباف گونه را تولید و به بازار عرضه کنند.

فرش دستبافت گونه چیست؟

به صورت کلی هرچه تراکم فرش بیشتر باشد فشردگی و وزن آن بیشتر خواهد شد و هرچه شانه فرش بیشتر باشد طرح و نقش فرش ریز بافت و دقیق خواهد بود. شما در فرش های دستباف طرح و نقش فرش را به وضوح و با جزئیات کامل مشاهده خواهید کرد اما در فرش هایی با تراکم و شانه پایین قادر به مشاهده جزئیات ریز بصورت واضح نخواهید بود و این یک عامل مهم برای ارزش گذاری فرش محسوب میشود. 

 فرش‌های دستبافت گونه فرش‌هایی هستند با شانه‌ی 1000، 1200 و بالاتر که تراکم بالای 2000 دارند. این فرش‌ها به سبب ریز بافت بودن و فشردگی زیاد از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به فرش‌های دستباف دارند و از همین روست که آن‌ها را فرش‌های ماشینی دستبافت گونه می گویند.هرچه شانه و تراکم فرش ماشینی دستباف گونه بالاتر باشد بیشتر به فرش های دستباف شبیه میشوند. اهمیت این موضوع به اندازه ای است که شما قادر به تشخیص فرش دستباف اصل از فرش دستباف گونه 1500 شانه با 4000 تراکم نخواهید بود.

تفاوت دیگری که فرش های ماشینی با فرش های دستباف دارند در نحوه بافته شدن و گره زدن تار و پود فرش است. در فرش های دستباف، نخ فرش هنگام گره زدن دور چله یا همان تار فرش میرود و این سبب میشود که گره هایی بسیار با اصطحکاک‌کم بوجود بیاید و طول عمر فرش بسیار بالا باشد.

در فرش های ماشینی گره توسط دستگاه های فرش بافی با استفاده از چسب به شکل U انگلیسی زده میشود که در طی سال ها با شسته شدن فرش ممکن است حالت اولیه خود را از دست بدهد و شمایل ظاهری فرش تغییر پیدا کند. دلیل اصلی نام گذاری فرش دستباف گونه همین است که شیوه بافت و گره زدن تار و پود آن کاملا شبیه به فرش های دستباف است.

تشخیص فرش دستباف از فرش دستباف گونه

اگر یک فرش دستباف و یک فرش دستباف گونه را کنار هم بگذارید از ظاهر فرش قادر به تشخیص هرکدام نخواهید بود. هنگامی که پشت هر دو فرش را نگاه کنید متوجه شباهت بافت گره های دو فرش خواهید شد. اما یک راه حل ساده برایش است و آن هم اینکه فرش های دستباف اصل هیچگاه ابعاد یکسانی ندارند و همیشه یک مقداری ابعاد طول و عرض و اطراف فرش نا منظم است چرا که بوسیله دست بافته میشوند در حالی که فرش دستباف گونه ابعادی دقیق دارد.

فرش‌های دستبافت گونه ، از مواد طبیعی و محصولاتی مشابه فرش‌های دستباف ساخته می‌شوند. این نوع فرش‌ها از پشم گوسفند و بز به عنوان پشم اصلی بافت فرش و همچنین ابریشم مصنوعی، که از گیاهان به دست می‌آید و به نام ویسکوز شناخته می‌شود، استفاده می‌کنند. بافت این فرش‌ها با استفاده از ماشین‌آلات صورت می‌گیرد و در این فرآیند، نیازی به بافت دستی نیست؛ اما مواد اصلی بافت فرش به‌طور کامل با فرش‌های دستباف تطابق دارند.

مواد طبیعی مورد استفاده در فرش‌های دستبافت گونه ، به دلیل نیاز به کیفیت بالا و طول عمر طولانی این فرش‌ها انتخاب می‌شوند. پشم گوسفند و بز به عنوان یک منبع طبیعی با کیفیت بالا در صنعت فرش‌بافی معروف هستند و به‌عنوان ماده اولیه‌ی اصلی در تهیه این فرش‌ها به‌ کار می‌روند. پشم این حیوانات به خوبی مقاومت در برابر سایش و پوسیدگی را دارد که باعث می‌شود فرش‌های شبه دستباف تا سال‌ها به‌صورت تمام و کمال برقراری کیفیت خود باقی بمانند.
علاوه بر پشم، ابریشم مصنوعی یا ویسکوز یک ماده‌ی اقتصادی و مصنوعی است که از گیاهان به‌دست می‌آید و در تولید فرش های دستبافت گونه و پارچه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابریشم مصنوعی به‌خوبی خاصیت جذب رنگ را دارد و به‌راحتی می‌تواند رنگ‌های مختلف را به خود بگیرد، از این رو برای ایجاد طرح‌ها و طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها در فرش‌های شبه دستباف استفاده می‌شود. همچنین، ویسکوز از لحاظ نرمی و لطافت، نزدیک به ابریشم طبیعی است و به‌عنوان یک جایگزین مقرون به صرفه و با کیفیت برای فرش‌های دستباف استفاده می‌شود.
با استفاده از ماشین‌آلات برای بافت، فرآیند تولید فرش‌های دستبافت گونه سریعتر و بهره‌ ورتر می‌شود. با این حال، در طراحی و ساخت این فرش‌ها، به جزئیات  صنعت فرش‌بافی دستباف توجه ویژه‌ای شده است تا نتیجه نهایی همچنان به دست‌ بافانهای سنتی و دستی نزدیک باشد.

به طور خلاصه می توان گفت :

 فرش دستبافت گونه مانند فرش دستباف بوده و مشکلات بهداشتی فرش های ماشینی را ندارند 

به دلیل استفاده از مواد طبیعی عمر  فرش شبه دستباف از فرش های ماشینی بیشتر است

به دلیل استفاده از ابریشم مصنوعی و بافت با ماشین ،سرعت تولید این  فرش دستبافت گونه بسیار بالا بوده و هزینه تولید فرش دستبافت گونه بسیار پایین تر از فرش های دستباف می باشد .

شباهت شباهت فرش دستباف و فرش دستباف گونه  را می توان در چند مورد به طور خلاصه بیان کرد :
۱- استفاده از مواد و مصالح کاملا طبیعی (پشم و ابریشم گیاهی) در فرش دستباف و فرش دستباف گونه 
۲-تراکم بالای فرش دستباف گونه  که مشابه فرش های دستی ۴۵ رج است
۳-مراحل تکمیل تولید فرش مانند شیرازه، دو گره که در فرش دستباف گونه که توسط نیروی انسانی انجام می‌شود 
۴- داشتن ریشه هایی کاملا طبیعی که درست مانند فرش دستباف از نخ پنبه و همان چله فرش است
۵- شستشوی فرش که کاملا مانند فرش دستباف می باشد 
در فرش های دستباف گونه بعد ازاتمام بافت فرش و کاملا شبه به فرش های با کیفیت بالای دستباف که بعد از بافت برای شستشو ارسال می شوند ، آنها نیز در چندین مرحله شسته می‌شوند و شستشوهای متفاوتی بر روی آنها اعمال می‌شود. 
در اصطلاح قالیشویی به اینگونه شستشوهای خاص که به جهت نرم و براق کردن فرش ها صورت می‌گیرد طلاشور و براق شور گفته می‌شود.در این مرحله علاوه بر اینکه سطحی بسیار نرم و زیبا و ابریشم گون در فرش ها حاصل میشود، فرش ها  از ثبات رنگی بسیار بالایی هم برخوردار خواهند شد که پس از خرید فرش و شستشوهای بعدی چه در قالیشویی ها و چه در منزل مشکلی برای فرش ها  آنها ایجاد نمیشود.

تفاوت فرش ماشینی دستباف نما با نوع دستباف و ماشینی چیست؟

فرش ماشینی دستباف گونه ، شانه و تراکم بالایی دارد و به همین خاطر نقش و ظاهر ریزبافت‌تری نسبت به نوع ماشینی دارد و از این رو به قالی دستی شبیه است. آنها همچنین معمولاً بالای 700 شانه دارند.
در قالی دستی از الیاف طبیعی استفاده می‌شود، و در فرش های ماشینی از  الیاف مصنوعی مرغوب یا الیاف اکرولیک هیت ست استفاده می گردد اما در این نوع فرش های دستباف گونه از مصالح طبیعی و درست مانند فرش دستباف استفاده می گردد . پشم استفاده شده در این فرش ها از پشم طبیعی تولید شده در ایران بوده که درست مانند فرش دستباف می باشد و ابریشم این فرش ها از نوعی گیاه به دست می اید و در نتیجه الیاف فرش کاملا طبیعی بوده هیج ضرری برای انسان و طبیعت به همراه ندارند .
در قالی، نخ پرز دور تار پیچیده می‌شود و با دست گره می‌خورد که در این حالت نخ خاب فرش از آن جدا نمی‌شود؛ اما در نوع ماشینی نخ خاب آن فقط به دور نخ تار پیچیده می‌شود و با کمک چسب در مرحله آهار محکم می‌شود. البته در نوع دستبافت گونه این محصول از چسب استفاده نشده است و نخ خاب آن مانند قالی دستی از آن جدا نمی‌شود؛ بنابراین اگر به پشت آنها نگاه کنید، فرقی با فرش دستباف نداشته و کاملا شبیه فرش دستباف می باشند .

مشاهده تمام محصولات عرضه شده در بازار فرش دستباف دفه زن

  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس (  محل فروشگاه فرش دستباف  ) طبقه بندی شده اند، (  اینجا  ) را کیلیک کنید.
  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس (  انواع و سبکهای فرش  )دستباف طبقه بندی شده اند،( اینجا ) را کیلیک کنید.
  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( منطقه بافت فرش  ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا )را کیلیک کنید .
  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس (  قیمت فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
  •  برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( شکل فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید. 
  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( سایز و اندازه فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید. 
  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس قدمت و ( سن فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید. 
  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( رنگ فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
  • برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس نوع الیاف به کار رفته در فرش و  ( جنس و مواد  فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
فیلترها
  • قیمت
  • منطقه بافت
  • محل فروشگاه
  • سبک فرش
  • طرح و مارک فرش
  • نقشه فرش
  • سایز
  • رنگ
  • سن فرش
  • شکل
  • 13‎میلیون
  • 66‎میلیون

میلیون  –  میلیون

Sidebar Subcategories Sidebar Subcategories

Sidebar Subcategories

Featured Vendors Featured Vendors