نظرات
هیچ داده ای یافت نشد
فرش گبه ، که همچنین به نام "قالیچه خرسک" شناخته میشود، یک نوع قالی است. این قالی معمولاً به اندازههای کوچک توسط قبایل لر و قشقایی بافته میشود و توانسته است طرفداران بسیاری را در سراسر جهان جذب کند.
گبه دارای پرزهای بلند است و در بافت آن نیاز به تعداد بیشتری پود دارد که این تأثیر چشمگیری بر نرمی آن دارد. تعداد پود در برخی از گبهها از سه تا هشت پود در هر رج متغیر است و بلندی پرزها گاهی تا یک سانتیمتر نیز میرسد. وزن متوسط گبه در هر متر مربع ۳ کیلوگرم است.
میتوان گفت تاریخچهٔ ظهور و تولید گبه به زمان انسانهای اولیه بازمیگردد؛ زیرا آنها در ابتدا از پوست حیوانات مختلف به عنوان زیرانداز خود استفاده میکردند و با گذر زمان و کسب تجربه توانستند نخستین زیراندازهای تار و پودی را از پشم حیوانات اهلی تولید کنند که یکی از آنها گبه است.
معنای واژهٔ «گبه» با گذر زمان تغییر یافته است؛ در حال حاضر به معنای ضخیم و پرپهلو است. به دلیل داشتن پرزهای بلند و تعداد بیشتری پود که در بافت آن استفاده میشود( معمولاً بین ۳ تا ۸ عدد پود ). این واژه به معنای زشت و معمولی تلقی میشود و گاهی به آن واژههای دیگری مانند «گایر» نیز نسبت داده میشود که معنای محافظ را در بر میگیرد. اما گفته میشود که این واژه در اصل به معنای خام، طبیعی یا دستنخورده است. همچنین برای این نوع قالی اغلب از واژهٔ «خرسک» نیز استفاده میشود.
گبه از همان جنس قالی است با این تفاوت که در اندازههای کوچکتر و با پرزهایی بلندتر تولید میشود و به طور عمده توسط هنر دست عشایر مناطق مختلفی نظیر بوشهر، شیراز، خراسان و ... بافته میشود و در واقع به عنوان جزو سرمایه اصلی این مردم محسوب میشود.
مهم است بدانیم که استان فارس، با یک تاریخ ۱۵۰ ساله در زمینهٔ بافت گبه، میتواند از پیشگامان این هنر در ایران باشد. این منطقه شامل ایلنشینانی همچون ایلات قشقایی، خمسه، ممسنی و بختیاری است و میتوان بهجرات گفت که گبههای بافت ترکان قشقایی فارس از بهترینها هستند به طوری که حتی در خارج از کشور نیز اعتبار ویژهای دارند.
از دیگر مراکز مهم بافت گبه میتوان به دو گنبدان، باشت، تل گر، چشمه بلقیس، ده شیخ و چرام در شهرستان کهکیلویه، ده علیا و ده سفلی علیا، برازجان و حوزههای روستایی شول و ده کهنه از استان بوشهر اشاره کرد.
تفاوتهای اصلی میان گبه و قالی یا فرش را میتوان در عواملی چون اندازه و بلندی پرزها، که بعضاً به یک سانتیمتر هم میرسد، و تعداد بیشتری پود که در آن استفاده میشود، دانست که البته این خود عاملی برای نرمی گبهها نیز محسوب میشود.
یکی از عواملی که موجب تنوع طرحها و نقوش گبهها شده، نقشپردازی سنتی و خلاقانهی بافندگان آن است؛ زیرا در بافت این نوع از زیراندازها هیچ گونه الگو یا نقشهای وجود ندارد و هر بافندهای آنچه در ذهنش دارد را به واقعیت میپردازد. به همین دلیل میتوان با جرأت گفت که حتی اگر میلیونها گبه را در کنار یکدیگر قرار دهید، هنوز هم احتمال دارد که دو گبه با مشخصات کاملاً یکسان پیدا نشود. این نکته همچنین یکی از ویژگیهای ارزشمند هنری این محصول است.
این نوع از قالی عمدتاً به شکل فارسی بافته میشود و بر روی دارهای زمینی قالی بافی میشود؛ با این حال، در برخی مناطق ممکن است به روش ترکی نیز بافته شوند. با وجود تنوع بسیار زیاد در طرح و رنگ گبهها، با این حال میتوان گفت که اکثر گبههای تولیدی در مناطق مختلف ایران دارای رنگهای روشن مانند سفید، کرم یا شیری هستند. بافت گبه معمولاً با استفاده از پشم خودرنگ مخلوط با موی بز صورت میگیرد. این پشمها پس از شستشو ریسیده و تابیده میشوند و سپس برای بافت استفاده میشوند.
این طرح دارای نمادی است که در فرهنگ اسلامی و ایرانی جایگاه ویژهای دارد. این نماد نشاندهنده بزرگی، جلال و شکوه بوده و در مذهب نیز به معنای متانت و شجاعت استفاده میشود. طرح شیر به عنوان یکی از نقشهای مهم و مشترک در بافتهای مختلف، توسط بافندگان مناطق مختلف از جمله عشایر، به کار گرفته میشود.
برای دیدن گبه طرح شیر در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
این نوع طرح گبه با انواع مختلف قابها و اشکال هندسی ترکیب شده است، که هر کدام زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند. از جمله نقوش هندسی مورد استفاده در این طرح میتوان به ترنج، شکلهای هندسی، نقشهای ستارهای، پرندگان و گلها اشاره کرد. طرح خشتی یکی از محبوبترین نقوش گبه است که به ویژه در مناطق فارس و بختیاری مورد استفاده قرار میگیرد.
برای دیدن گبه طرح خشتی یا قابی شکل در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
در این طرح، ترنج یا حوض در وسط مرکزی قرار میگیرد و دارای شاخههایی مانند گلبرگ و غنچهها در اطراف آن است.
برای دیدن گبه طرح حوض گبه یا قابی شکل در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
این طرح شامل انواع نقشهای قشقایی، تفرش بختیاری، هیبت لو، کردی و لری است که براساس فرهنگ و ذهنیت مردم عشایری و ایلاتی طراحی شدهاند. این نقوش شامل گلها، درختان و گیاهان است و در الگوهای مختلف مستطیلی، مربعی، لوزی، دایرهای و بیضی شکل قرار میگیرند.
برای دیدن گبه طرح ایلاتی در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
این نوع طرح نشاندهندهی مهمی از زندگی و فرهنگ عشایر است. درختان همواره جایگاه ویژهای در فرهنگ ایران داشتهاند، بهویژه بید مجنون که نماد ملال و اندوه و سرو که نماد شادابی و شادی است.
برای دیدن گبه طرح درخت در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
این طرح شامل نقوشی مانند ختایی، خاتم شیراز، جوشقانی، محرمان، ستاره و قابی است.
برای دیدن گبه طرح گل گبه (هندسی) در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
این طرح از راههای عمودی و افقی تشکیل شده است که جذابیت و زیبایی خاص خود را دارد.
برای دیدن گبه طرح راه راه در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
این نقوش معنوی و عرفانی را انتقال میدهد و بهطور مجازی مراحل زندگی انسان را از آغاز تا پایان، به ویژه رسیدن به گوهر ذات و وجود را نشان میدهد.
برای دیدن گبه طرح خانه در هم در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
این نقشهای ساده تصویری از خانههای ساده روستایی و زمین بیمحصول آنها را به تصویر میکشند.
برای دیدن گبه طرح کف ساده در بازار انلاین فرش دستباف می توانید ( اینجا ) را کیلیک کنید
میلیون – میلیون
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
شرکت ما با بیش از 65 سال سابفه در زمینه خرید و فروش و صادرات فرش دستباف از 5 سال قبل فعالیت خود را بر روی بازار های انلاین متمرکز نمود و در همین راستا بازار دفه زن شکل گرفته است.
هدف این بازار ایجاد ارتباط مستقیم بین تولید کنندگان و فروشندگان فرش دستباف ایرانی از یک سو و خریداران داخل ایران و خریداران خارج از ایران و فروشگاه های فرش دستباف در خارج از ایران از سوی دیگر می باشد