کشور و استان و شهر و روستا و قبیله (ایل) و فرد بافنده ای که فرش دستباف توسط او تولید می شود میتواند تأثیر زیادی بر روی فرش داشته باشد.
منطقهها و شهرهای مختلف ممکن است دارای تاریخچه و فرهنگ متفاوتی باشند که بر بافت و طرحهای فرشهای دستباف ارتباط دارد. این میتواند به عنوان یک منبع الهام برای طراحان و بافندگان عمل کند.
منطقههای مختلف ممکن است دسترسی به مواد اولیه متفاوتی برای بافت فرش داشته باشند. به عنوان مثال، برخی مناطق ممکن است به دسترسی به پشم گوسفندان خاصی داشته باشند که به کیفیت و ویژگیهای فرش تولیدی تأثیر بگذارد. به طور مثال پشم حاصل ازگوسفندان مناطق کوهستانی بسیار با پشم حاصل از گوسفندان مناطق پست و مراتع تفاوت دارد.این موضوع را می توان در فرش های هریس به خوبی مشاهده کرد.
هر منطقه ممکن است دارای سبک و طرح خاصی برای فرش دستباف باشد که به فرهنگ و سنت آنجا مرتبط باشد. برای مثال، فرشهای دستباف با طرحات هندسی متمرکز در یک منطقه ممکن است با فرشهای دستباف با طرحات گل و گیاهی در منطقهای دیگر تفاوت داشته باشد.
شهر و استان محل بافت فرش ممکن است بر کیفیت فرش های دستباف تولیدی اثر بگذارد. برخی مناطق ممکن است برند خاصی برای بافت فرش داشته باشند که به اعتبار و کیفیت آنها اضافه کند. همچنین تعداد گره های موجود در یک سانتی متر مربع از فرش با توجه به منطقه بافت فرش متفاوت می باشد .
کشور و شهر و استان تولید فرش اثر مستقیمی بر روی قیمت فرش دارد .به طور مثال فرش های ابریشمی بافته شده در شهر قم و زنجان و مراغه با اینکه از طرح و دیزاین و مصالح بافت مشترک استفاده می کنند اما دارای قیمت های بسیار متفاوتی هستند که علت آن منطقه بافت متفاوت آنها است .این مسله در مورد فرش های نائین و فرش های طرح نائین که در مناطق دیگر بافته می شوند نیز مصداق دارد .
در هر منطقه از نوع گره های خاصی برای بافت فرش استفاده می شود که هر گره دارای کیفیت خاص خود بوده و این مسله بر روی قیمت و عمر فرش تاثیر بسیار زیادی دارد.به طور مثال در یک منطقه از گره ترکی برای بافت فرش استفاده می شود و در منطقه دیگر از گره فارسی برای بافت فرش استفاده می گردد.
در فرش های دستباف از 2 نوع رنگ استفاده می شود .رنگ های گیاهی که از مواد طبیعی به دست می آید و رنگ های شیمیایی که از ترکیبات شیمیایی به دست می آید و در فرش های دستباف در منطق مختلف از رنگ شیمیایی و در برخی مناطق دیگر از رنگ طبیعی و در برخی مناطق از ترکیب آنها استفاده می شود که بر روی محصول نهایی اثر بسیار بالایی دارد.
فرش دستباف یک اثر هنری بوده و یکی از عوامل بسیار موثر در قیمت و ارزش آن منحصر به فرد بودن و کمیاب بودن برخی از آنها می باشد.اگر تعداد موجود از فرش بافته شده در یک منطقه کم باشد به صورت خودگار ارزش آن فرش به دلیل کمیاب بودن آن افزایش خواهد یافت .
در کل، محل بافت فرش دستباف میتواند یک نقش مهم در تعیین ویژگیها و مشخصههای فرش داشته باشد و هر منطقه ممکن است تأثیرات مختلفی داشته باشد.
در این بخش ما فرش های دستباف تولید شده درمنطقه چهار محال بختیاری را که توسط تولید کنندگان و فروشندگان فرش دستباف در بازار انلاین فرش دستباف دفه زن عرضه شده است دسته بندی نموده ایم .
استان چهارمحال و بختیاری در جنوب شرقی ایران واقع شده است، و شامل دو منطقه مختلف و متصل به یکدیگر است. ناحیهای از این استان که بین کوههای زاگرس تا خوزستان قرار گرفته، بختیاری نامیده میشود، و قسمت شرقی آن که حد فاصل کوههای زاگرس به طرف اصفهان است، چهارمحال نامیده میشود.
استان چهارمحال و بختیاری به علت شرایط جغرافیایی خاص خود و قرارگرفتن در منطقهای کوهستانی و سردسیر، همواره از شرایط مساعدی برای تولید فرش دستباف برخوردار بوده است. تولید فرش نسبت به سایر صنایع دستی اهمیت بیشتری دارد و قالی، عمدهترین صنعت دستی استان چهارمحال و بختیاری است که در ابتدا در روستاها، سپس در بین عشایر اسکان یافته و در نهایت در شهرها رواج یافته است. قالی از وسایل لوکس زندگی عشایر محسوب میشود و نشانگر منزلت و تفاخر آنهاست.
مهمترین مناطق قالیبافی در استان چهارمحال و بختیاری عبارتند از: چالشتر، سامان، اشگفتک، پیربلوط، ارجنگ، وردنجان، فرخشهر، بروجن، بلداجی، فرادبنه، هیرگان، باباحیدر، اردل و نواحی تابعه آن، شلمزار، و همچنین گروه فرشهای طایفه اولاد. در حال حاضر، کلیه قالیهای چهارمحال و بختیاری را مطابق با مناطق بافت و بویژه بافندگان آنها میتوان به دو گروه عمده تقسیم کرد:
الف) قالی بختیاری که حاصل دست بافندگان عشایر بختیاری و یا ساکنینی است که منشأ نژادی آنها از طوایف لر بختیاری است.
ب) قالی قشقایی که ماحصل دست عشایر ترک قشقایی میباشد.
دستگاههای قالیبافی منطقه، غیر از دارهایی که به همت شرکت سهامی فرش، جهاد سازندگی و سازمان صنایع دستی ایران در اختیار بافندگان قرار میگیرد، تماماً به صورت افقی است و روی آنها قالیهایی با رجشمار ۱۷ تا ۲۰ (و در حال حاضر با رجشمار ۴۰) تولید میشود. این قالیها عمدتاً دارای گره ترکی و معمولاً دو پوده اند. اما در منطقه شهرکرد، مرکز چهارمحال، تولیداتی با کیفیت برتر، از یک پود و گره فارسی برخوردارند. قالیهای بختیاری دارای تار و پود پنبهای و پرز پشمی هستند.
البته، قالیهای بختیاری بافت قدیم دارای تار و پودی از جنس پشم بسیار مرغوب بودهاند. با این حال، در برخی از قالیهای بختیاری که ارزش چندانی ندارند، از تار و پودی استفاده میشود که از دباغی به دست آمده و پشمهایی خشک را نشان میدهد که تارها از پشمهای خاکستری رنگی هستند و پس از رنگآمیزی، رنگ تیرهای به خود میگیرند.
طرحها و نقوشی که در قالیهای بختیاری و سایر دستبافتههای آنان استفاده میشود، بویژه در گذشته، کاملاً ذهنی بوده و در بافت آنها از نقشه استفاده نمیشود. فرشهای بختیاری بیشتر در سبک منحنی و شاخه شکسته بافته میشوند. بافت فرشهایی با طرحهای خشتی یا موزائیکی در بین بافندههای ایلی بسیار متداول است. در این طرح، متن فرش با شکلهای چهار گوش و شش پهلو یا لوزی به صورت منظم شبکهبندی شده و در داخل هر کدام از این شکلهای هندسی نقشهایی مانند درخت سرو، شاخهای از درختان بید مجنون، گلدانی مملو از گل، پرندهای بر شاخسار، و یا بتهای از نوع بته ی مادر بچه (دوقلو)، و مانند آن به صورت جداگانه بافته میشوند، به گونهای که طرح و رنگ هر خانه با طرح و رنگ خانهی مجاور فرق دارد. در اصطلاح، فرشهای مرغوب این منطقه را که گاهی با الهام از طرحهای گلدار فرانسوی و یا سایر طرحهای رایج در منطقه بافته میشوند (بی بی باف)، مینامند. در فرهنگ ایلیاتی، بی بی لقبی است که به همسر خان داده میشود. اطلاق نام بی بی به این فرشهای مرغوب با قبول این فرض که همسر خان بافنده آب بوده باشد، به این معنی است که بافت آن نه بر اساس احتیاج و تامین معاش بلکه به خاطر سرگرمی و تفنن بوده است، و به طور طبع در آن مواد اولیه مرغوبتری را به کار برده و بافت را با حوصله بیشتر و سلیقه بهتری به تمام رسانیده است.
کلیه طرحهای رایج و مرسوم در داخل استان را میتوان به این ترتیب طبقهبندی کرد:
1- ترنجی (یا یک حوض)
2- شکرلو (یا دوحوض)
3- بندی الوان
1- خشتی شامل: خشتی جانوری، خشتی گل و گیاه
2- ترنجی (لچک و ترنج)
3- سروکاج
4- قابی سماوری (حلقه ای)
5- گل مینا (گل اشرفی)
6- گلدانی
7- شرابه (گل پتو، گلدانی خمره ای)
8- گلدانی و درختی
نوع و نحوه انتخاب رنگ در فرشهای بختیاری یکی از مهمترین ویژگیهای شناخته شده در این فرشها میباشد. نوع رنگ لاکی مورد استفاده و همچنین سبز خاص فرشهای بختیاری از مهمترین ویژگی رنگهای فرش این استان میباشد که با سایر موارد مشابه در دیگر فرشهای ایران تفاوت دارد. رنگهای مورد استفاده در این قالیها بیشتر در زمینههای قرمز، آبی روشن، آبی سیر، سبز، نارنجی و زرد میباشد.
در گذشته، زنان عشایر بختیاری در اوقات خاص یا به هنگام جابهجاییهای سالانه خود، گیاهان رنگدار طبیعی را جمعآوری و خشک میکردند. سپس با شناختی که از خاصیت رنگدهی آنها داشتند، آنها را در آب جوشانده و مایه رنگین آنها را استخراج کرده و همراه با دندانههای آب انار ترش مورد استفاده قرار میدادند و رنگهای با ثباتی به دست میآوردند. در دوره حاضر، متأسفانه، رنگهای باثبات گیاهی جای خود را به رنگهای درخشان ولی بیثبات شیمیایی دادهاند. این روش رنگرزی باعث تندی رنگهای خامه شده است. در بعضی موارد، برای کاستن شدت تندی و پختگی رنگها از خاکستر استفاده میشود.
برای مشاهده فرش بختیاری که در منطقه استان چهار محال بختیاری و شهر ها و روستا های اطراف آن اینجا را کیلیک کنید .
در این صورت شما می توانید از بخش تماس با ما ، (برای ورود به بخش تماس با ما بر روی این قسمت کیلیک کنید) در مورد فرشی که تمایل به خرید آن را دارید برای ما پیام گذاشته شماره تماس خود یا ایمیل خود را وارد کنید تا در اولین فرصت فروشگاهی را که فرش مورد نظر شما را داشته و از نظر قیمت فرش و فاصله فروشگاه با شما در بهترین شرایط می باشد به شما معرفی کنیم .
اگر در این بخش محصولی را که از نظر رنگ ، اندازه ، طرح ، قیمت و و یا سایر فاکتور های مد نظر شما مطابقت داشته باشد مشاهده نمی کنید می توانید محصول مورد نظر خود را مستقیما به ما سفارش دهید . ما فرش مورد نظر شما را در بین محصولات بیش از 500 فروشگاه و تولیدی فرش دستباف که با مجموعه ما همکاری می کنند جستجو کرده و یافته و به شما معرفی خواهیم کرد.
برای سفارش فرش مورد نظر خود بر گزینه ( فرم سفارش خرید فرش ) و یا بر روی ( اینجا ) کیلیک کنید و در فرم باز شده مشخصات محصول خود را درج نمایید تا همکاران ما در اولین فرصت فرش مورد نظر شما را پیدا کرده و نتیجه را به شما اطلاع دهند .
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( محل فروشگاه فرش دستباف ) طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( انواع و سبکهای فرش )دستباف طبقه بندی شده اند،( اینجا ) را کیلیک کنید.
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( منطقه بافت فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا )را کیلیک کنید .
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( قیمت فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( شکل فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( سایز و اندازه فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس قدمت و ( سن فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس ( رنگ فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
-
برای مشاهده تمام فرش های موجود در بازار که بر اساس نوع الیاف به کار رفته در فرش و ( جنس و مواد فرش ) دستباف طبقه بندی شده اند، ( اینجا ) را کیلیک کنید.
میلیون – میلیون
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
هیچ موردی مطابق با معیار جستجو یافت نشد
شرکت ما با بیش از 65 سال سابفه در زمینه خرید و فروش و صادرات فرش دستباف از 5 سال قبل فعالیت خود را بر روی بازار های انلاین متمرکز نمود و در همین راستا بازار دفه زن شکل گرفته است.
هدف این بازار ایجاد ارتباط مستقیم بین تولید کنندگان و فروشندگان فرش دستباف ایرانی از یک سو و خریداران داخل ایران و خریداران خارج از ایران و فروشگاه های فرش دستباف در خارج از ایران از سوی دیگر می باشد