چگونگی تبلیغ برای فرش و روش انجام تبلیغ

تبلیغات محصولات:

تبلیغات در واقع اولین پل به منظور معرفی محصولات و یا کسب و کار  به دنیای اطراف است. به همین دلیل است که همیشه وقتی اسم تبلیغات به میان می‌آید، کلمه بازاریابی نیز به میان می‌آید. تبلیغات خط مقدماتی معرفی کسب و کار است. به عبارتی دیگر تبلیغات قسمتی از فرآیند بازاریابی یک محصول و یا معرفی خدمات یک محصول است که هدف اصلی آن افزایش فروش و سود است.

در واقع تبلیغات با استفاده از قدرتی که در اختیار دارد به قانع کردن مردم از طریق رسانه‌ها می‌پردازد.

تبلیغات فروش معمولا اهداف زیر را دنبال می‌کند: 

 آگاه کردن مخاطبان در مورد محصول و یا خدمت قابل ارائه

 آگاه کردن مخاطبان از قیمت یک محصول

 آگاه کردن مخاطبان در مورد طرز کار یا نحوه استفاده از یک محصول

 ایجاد تصویری روشن از کسب و کار 

متقاعد کردن مشتریان به منظور خرید یک محصول

تبلیغات فروش یعنی چه؟

اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم، تبلیغات فروش به معنای یک استراتژی کارآمد و البته تاثیرگذار به منظور ترویج استفاده از کالاها و محصولات و خدمات مختلف است. با استفاده از این روش اطلاعات معرفی کسب و کار شما در اختیار مخاطبان شما و یا همان مشتریان بالقوه قرار می‌گیرد. در واقع با استفاده از این اطلاعات، مشتریان شما از حالت بالقوه خارج شد په و به مشتریان بالفعل و البته دائمی و دراز مدت تبدیل می‌شوند.

مراحل تبلیغات فروش

اما اگر بخواهیم با جزئیات به ذکر دقیق مراحل تبلیغات فروش بپردازیم باید سراغ قسمت زیر برویم:

 آغاز فرآیند تبلیغات:

این مرحله به ایده پردازی و آغاز فرآیند تبلیغات مرتبط است. در این مرحله ایده تبلیغات مشخص می‌شود. در قسمت بعدی تحقیقات میدانی مرتبط با بازار محصول صورت می‌گیرد. این تحقیقات شامل بررسی بازار محصول، شناخت رقیبان هم گروه، شناخت مشتریان و مخاطبان و بررسی رفتار آن‌ها است. پس از مشخص شدن دقیق و واضح این مرحله، گام بعدی انتخاب نوع تبلیغات فروش است. در واقع انتخاب نوع رسانه تبلیغات فروش که چاپی باشد یا الکترونیکی و یا اینکه در فضای باز مطرح شود؟ در قسمت آخر از مرحله آغاز فرآیند تبلیغات فروش، نوبت به انتخاب بودجه و تنظیم آن می‌رسد. 

 توسعه:

این مرحله با عنوان مرحله توسه شناخته می‌شود. این مرحله پس از مرحله آغازین تبلیغات و به دنبال تعیین استراتژی، مشخص کردن بازار محصولات، مشتریان، نوع رسانه تبلیغات و تنظیم بودجه مشخص می‌شود. در مرحله توسعه، معمولا کارهای قانونی تبلیغات فروش انجام می‌شود. در این مرحله، ایجاد نمایندگی مجاز فروش، گرفتن تاییدیه نهایی و ارائه تبلیغات به مشتری صورت می‌گیرد. در این مرحله اگر نیاز به ویرایش باشد، انجام خواهد شد. در مرحله توسعه، انتخاب زمان و مکان به منظور آزاد کردن یا اصطلاحا Release تبلیغات فروش مشخص خواهد شد. تمامی تاییدات از مقامات مربوطه نیز در این مرحله اتفاق خواهد افتاد. پس تا به این مرحله، بیش از 80% کارها پیش رفته است و تبلیغات فروش آماده ارائه شده است. 

اجرایی:

با توجه به نوع رسانه‌ای که برای تبلیغات خود انتخاب کردید، باید نسبت به رزرو آن‌ها و همکاری با آن‌ها صحبت کنید و قرارهای لازم را تنظیم و اجرا کنید.

پس از اجرا یا اصطلاحا پست اجرایی:

در این مرحله، تبلیغات فروش در معرض دید عموم قرار گرفته است و شما باید به نحوه انتشار آن‌ها دقت و نظارت کنید. همچنین باید به بازخورد مردم نسبت به تبلیغات آگاهی کسب کنید. در انتها به نتیجه گیری کلی با توجه به پاسخ و عکس العمل بازار و مشتری برسید و بتوانید به یک جمع‌بندی نهایی برسید. 

چگونه فروشگاه اینترنتی خود را تبلیغ کنیم؟

امروزه کسب و کارهای متنوعی راه اندازی شده است. یکی از بهترین نمونه‌ها برای بحث و البته محبوب‌ترین کسب و کارها، فروشگاه اینترنتی است. فروشگاه‌های اینترنتی بیش از 70% کارهای خود را با استفاده از اینترنت انجام می‌دهند. در این میان تعداد بسیار کمی از این فروشگاه‌ها هستند که توانسته باشند هم در بحث کیفیت و هم در بحث جلب اعتماد مشتریان موفق ظاهر شوند. اما قطعا تبلیغات فروش و نحوه جذب مشتری چنین کسب و کاری با یک کسب و کار مشابه در فضای باز و آزاد کاملا متفاوت است و نیاز به تبلیغات فروش ویژه است. صاحبان چنین کسب و کاری باید بتوانند مشتریان را با استفاده از فرصت‌های مختلف فضای مجازی جذب کنند اما چگونه؟ این روند در قسمت زیر بررسی خواهد شد:

بازاریابی برای فروشگاه اینترنتی:

بدین منظور یعنی برای انجام بازاریابی برای فروشگاه اینترنتی، باید از روش‌های جدید و مدرن تبلیغات یعنی استفاده از بنرهای اینترنتی و درج آگهی رایگان در سایت استفاده کرد. برای این کار استفاده از بنرهای گیف و بنرهای مخصوص شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام گزینه بسیار مناسبی است. 

استفاده از پیشنهادهای خاص:

همانطور که در بحث طراحی بنرها، بحثی به اسم ارزش پیشنهادی یا گزاره ارزش وجود دارد، برای تبلیغات فروشگاه اینترنتی نیز این گزینه مطرح است. از جمله این گزاره‌های جذاب می‌توان به انواع تخفیفات ویژه، تخفیفات فصلی، قرعه‌کشی، کارت هدیه اشاره کرد و یا برای مثال برخی از فروشگاه‌های اینترنتی به کسانی که برای اولین بار از آن‌ها اقدام به خرید می‌کنند، تخفیفات ویژه می‌دهند. این مطالب ربطی به قدرت خرید مشتری ندارد بلکه آفر یا پیشنهاد برای فروش بیشتر است که هر مدل مشتری را می‌تواند وسوسه کند اما نباید فراموش کنید که حتما باید به وعده‌های خود عمل کنید و به هیچ وجه بدقولی نکنید!

تولید محتوای خوب و مناسب:

یک فروشگاه اینترنتی خوب حتما باید محتوای خوبی نیز داشته باشد. برای این کار علاوه بر محتوای متنی می‌توان از محتواهای تصویری و صوتی استفاده کرد. در واقع محتوای خوب به انسجام رابطه بلند مدت بین مشتری و صاحب کسب و کار کمک خواهد کرد. همچنین می‌توانید قسمتی در فروشگاه را به مرور نظرات مشتریان اختصاص دهید تا همه افرادی که از فروشگاه خرید کرده‌اند آزادانه بتوانند به بیان نظرات خود بپردازند. 

معرفی راه‌های ارتباطی مختلف:

در  طراحی کارت ویزیت خود و یا در بنرهای تبلیغاتی خود به همراه فاکتورهای خود حتما انواع راه‌های ارتباطی را ذکر کنید مانند انواع شبکه‌های اجتماعی و البته سعی کنید در این شبکه‌ها فعال باشید نه اینکه تنها به دادن یک آدرس اکتفا کنید!

از محیط اطراف خود استفاده کنید:

مانند زمان قدیم حتما از انواع تراکت‌ها، بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر استفاده کنید. همچنین استفاده از پیامک‌های انبوه یا دسته جمعی با استفاده از پنل‌های پیامکی نیز گزینه خوبی است. البته توصیه کارشناسان استفاده از تبلیغات محیطی در ابتدای راه تبلیغات فروش است. به عبارتی دیگر هنگامی که اعتبار و فروش خوبی پیدا کردید، دیگر نیازی به استفاده از تبلیغات فروش به سبک میدانی و محیطی نیست. 

دریافت نماد اعتبار الکترونیکی:

این نماد که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک ارائه می‌شود، تاثیر بسیار خوبی از نظر روانی به منظور جلب اعتماد مشتریان دارد. با استفاده از این نماد به مشتریان خود ثابت می‌کنید که قابل اعتماد هستید و تمامی استانداردهای مربوطه را رعایت می‌کنید. 

داشتن پشتیبانی 24 ساعته:

پشتیبانی تمام وقت در تمام ساعات روز و در تمام روزهای هفته باعث تقویت حس اعتماد مشتری خواهد شد. مشتری باید بداند که هر زمان که کالایی از شما بخرد، در صورتی که برای آن از نظر زمان رسیدن، کیفیت و یا هر لحاظ دیگری مشکلی پیش بیاید به راحتی قابل پیگیری و حل شدن است. همچنین باید سعی کنید پیام‌ها، ایمیل‌ها و سایر مکاتبات مشتری را در اسرع وقت جواب دهید و مشتری را بیش از حد منتظر نگذارید. برای این کار پس از افزایش فروش می‌توانید از  افراد دیگری کمک بگیرید.

تبلیغات در اینستاگرام:

1- در ابتدای فروش حتما برنامه ریزی کنید

یکی از نکاتی که صاحبان کسب و کار از آن غفلت می کنند، برنامه ریزی است. در ابتدای فروش اینترنتی محصولات خود حتما برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی حباب های کسب و کار را از بین می برد و همواره نگاه روشنی از میزان سوددهی و ضرر را به شما می دهد. به عنوان مثال فرض کنید که از امروز می خواهید محصولات خود را در فضای اینترنتی به فروش برسانید. ابتدا برنامه ریزی کنید که در یک ماه فروش چه تعداد محصول از طریق فضای مجازی نشان دهنده ی سود شما خواهد بود. در یک ماه چقدر بر روی فروش سرمایه گذاری کرده اید. در پایان ماه خواهید دید که آیا سود کرده اید و یا ضرر.

نکته: در بالا نیز اشاره کردیم که فروش محصولات در اینترنت یک پروسه ی زمان بر است، پس در پایان یک ماه نتیجه گیری نکنید.

2- بازار هدف خود را انتخاب کنید

اگر دارای یک کسب و کار نوپا هستید، مسلما نمی توانید در تمامی بازارهای فروش فعالیت داشته باشید. انتخاب بازار هدف موجب می شود تا برنامه ریزی و سرمایه گذاری هدفمند تری داشته باشید. به عنوان مثال اگر در اینستاگرام شروع به تبلیغ محصول خود کرده اید، می توانید بازار هدف خود را با توجه به محصول بر روی جنسیت خاصی، مکان های خاصی و همچنین رده ی سنی خاصی متمرکز کنید.

3- نوع تبلیغات خود را مشخص کنید

شرکت ها و دفاتر بزرگ قادرند تا انواع مختلفی از تبلیغات را مدیریت کنند. اما اگر یک شرکت نوپا هستید، حتما ابتدا نوع تبلیغات خود را مشخص کنید. به عنوان مثال برای شما سخت است در ابتدا به تولید فیلم، پادکست، متن، عکس و … بپردازید. سرمایه گذاری بر روی یک مورد شما را توانمند می کند.

4- نیازهای مشتری های خود را بشناسید

شناخت نسبت به مشتری، میزان فروش شما را بالا می برد. تا زمانی که نیاز های مشتری های خود را نشناسید، نمی توانید در جهت رفع نیاز های آنان گام بردارید. شناخت نیازها کمک می کند تا بتوانید برنامه ریزی درست تری داشته باشید. برای مثال اگر بدانید که مشتری هایتان افرادی هستند که علاقه مندند تا با گوشی های اندرویدی خود بازی کنند، سعی می کنید که گوشی هایی با رم بالا به آن ها معرفی کنید و همچنین محصولات خود را در این راستا قرار می دهید.

5- نیازهای مشتری های خود را بازگو کنید

در مرحله اول باید شما نیازمندی مشتری خود را شناسایی و مورد هدف قرار دهید از نیاز های مشتری هایتان بگویید و تعریف کنید که محصولی که شما ارئه می دهید چه نیاز هایی را رفع میکند. برای مثال اگر شما فروشنده گوشی های دیجیتالی می باشید باید این باور را در مشتری ایجاد کنید که این نوع گوشی چه مزیت هایی نسبت به گوشی های دیگر دارد و یا خرید از شما چه تخفیف هایی را شامل می شود و…. تجربه خود ما از مشتری های ایرانی در این چند ساله ثابت کرده که اکثر بازدید کنند ها و حتی کسانی که تلفنی تماس گرفته اند و در واقع مشاوره خواسته اند دو دل بوده اند، دو دل از این که به این محصول نیاز دارند یا نه؟! خلاصه این توضیحات این می باشد که بیشتر از محصول خود برای مشتری توضیح دهید، او را نیازمند به این محصول نشان دهید. این حس را در مشتری ایجاد کنید که فروشنده محصول من را درک میکند.

6- راهکارهای تبدیل بازدید کننده به مشتری

اصلی ترین راهکار که در توضیحات بالا نیز از آن گفتیم قدرت بیان شماست، چه گفتاری باشد و چه نوشتاری. اگر شما به مشتری هایتان نشان دهید که حل کننده مشکلاتشان هستید. طبیعتا دیگر این بازدید کننده نه تنها سراغ رقابیتان نخواهد رفت بلکه ترغیب می شود تا از شما خریدش را انجام دهد.

باید خود را خبره در آن حوضه کاری به مشتری نشان دهید. برای عملی کردن این مورد باید شما اطلاعات کافی را به مشتری های خود بدهید. از آن واهمه نداشته باشید که در صورت بازگو کردن تجربه هایتان به مشتری، مشتری خود را از دست خواهید داد که احیانا به جای شما از رقیب هایتان خریداری میکند. کمی در توانایی های خود هم اغراق کنید چون جماعت ما اغراق را بیشتر از واقعیت دوست دارند. و در آخر تا حد توان اطلاعات کامل را به مشتری هایتان بازگو کنید تا اعتماد اولیه ای از شما به دست آورند.

7- مشتری های خود را حفظ کنید

یکی از نکاتی که باید به ان توجه کنید، این است که جذب مشتری خیلی راحت تر از حفظ آن است. شما محصول خود را تبلیغ می کنید، تلاش زیادی می کنید تا مشتری به شما بپیوندند، دقت داشته باشید که کار تمام نشده است. بلکه شما باید حالا مشتری خود را حفظ کنید. این مرحله بسیار سخت از مراحل قبل است. مشتری کار شما را دیده است، سخن شما را شنیده است و حالا کیفیت محصول شما را نیز می بیند. سعی کنید در روند مراحل قبلی به شدت دقت کنید. اینجاست که مشتری تصمیم می گیرد که بماند و یا برود. میزان سود شرکت ها اغلب از مشتری های وفادار آن ها کسب می شود.

8- مشتری های خود را تبلیغ کننده ی محصول خود کنید

شما به عنوان صاحب یک کسب و کار مسلما تعدادی مشتری وفادار دارید. مهم نیست که تعداد آن ها چقدر کم باشد، مهم این است که آن ها به شما وفادار هستند. مشتری های وفادار یکی از مهم ترین گزینه های فروش محسوب می شوند. آن ها می توانند به خوبی پیج شما را تبلیغ کنند. حتما برای ان ها برنامه ریزی داشته باشید. ما در این مقاله فردی را در نظر گرفتیم که صاحب یک تجارت در حوزه ی گوشی های تلفن همراه است. حال در این مورد مثالی می زنیم تا مفهوم برای شفاف تر شود. مثلا می توانید برای مشتری های قدیمی خود تخفیف های عالی در حوزه ی خرید مجدد، خرید معرفی شده قرار دهید.

9- شفاف سازی هر چه بیشتر محصول 

با عملی کردن توضیحات بالا نباید از تعریف محصول خود چشم پوشی کنیم. پس از مطلع کردن نیازمندی مشتری باید از محصول خود و ویژگی های آن بگویید، برای عملی کردن این موضوع نیز می توانید از مدت سابقه خود و یا از مشتری های فعلی تان بگویید که در حال استفاده از خدمات شما هستند. از مزیت های محصولات خود نسبت به رقبایتان توضیح دهید. از ارزشمندی های محصولاتتان طوری بگویید که طرف مقابل را ترغیب به خرید کند.

در توضیح محصولاتتان بیشتر نقاشی کنید تا نوشتن. تجربه نشان داده که بیشتر بازدید کنندگان علاقه بیشتری برای دیدن و وقت گذاشتن برای عکس میگذارند تا خواندن یک متن. عکس هایی را استفاده کنید با یک نگاه محصول شما را نشان می دهند.

10- حتما عملکرد خود را بررسی کنید

در ابتدا گفتیم که حتما برنامه ریزی کنید، حالا نیاز است تا برنامه ریزی خود را به دقت چک کنید. در واقع شما عملکرد خود را بر روی کاغذ می آورید و آن را چک می کنید. بررسی عملکرد موجب می شود تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. با شناخت نقاط ضعف و قدرت می توانید در جهت رشد هر کدام از آن ها تلاش کنید.